Ministerul Sănătății anunță că alte două persoane au fost infectate cu varianta Omicron a coronavirusului. Este vorba despre o femeie și un bărbat din București și Constanța.

Potrivit sursei citate, femeia ar fi călătorit în Africa de Sud și este vaccinată cu schema completă, starea ei de sănătate fiind una bună. În ceea ce privește situația bărbatului, acesta nu este vaccinat, însă la rândul său se află în stare bună, fiind izolat la domiciliu.

„Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 17.12.2021, în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 45 ani, din județul Constanța, cu istoric de călătorie în Africa de Sud. Aceasta este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află in izolare, iar starea de sănătate este una bună.

Cea de-a doua persoană este un bărbat în vârstă de 29 de ani din județul Ilfov, cu istoric de călătorie în Zanzibar. Și această persoană se află în izolare, cu stare de sanatate bună, nevaccinată”, anunță sursa citată,

Ministerul Sănătății mai precizează că până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 13 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2.

Peste 700 de infectări cu COVID în ultimele 24 de ore

În ceea ce privește situația pandemiei la nivel național, potrivit datelor publicate vineri de GCS, până astăzi, 17 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.796.973 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.710 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.  Totodată, 1.723.129 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 743 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 14 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În ceea ce privește situația deceselor, până astăzi, 58.079 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Astfel, în intervalul 16.12.2021 (10:00) – 17.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 60 de decese, dintre care 20 anterioare intervalului de referință, (29 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.