Edilul Craiovei susține că destrămarea coaliției guvernamentale NU este soluția pentru rezolvarea disputelor dintre PNL și PSD.

„Sunt foarte multe subiecte în discuție în coaliția de guvernare. Este subiectul pensiilor, pe care încă nu ne-am înțeles. E subiectul rediscutării PNRR, în vederea optimizării lui, pe care iarăși nu ne-am înțeles foarte clar.

Este acest subiect, pe care încă nu ne-am înțeles, al energiei, deci sunt foarte multe lucruri în dezbatere în continuare. Dar soluția n-ar trebui să fie ruperea coaliției, asta nu ajuta pe nimeni până la urmă”, a spus Lia Olguța Vasilescu la Realitatea PLUS.

Lia Olguța Vasilescu, cuvinte acide despre USR

De asemenea, aceasta a explicat că dacă coaliția guvernamentală s-ar destrăma, atunci PNL-ul ar fi nevoit să aducă USR-ul la guvernare, ceea ar fi, susține ea, o catastrofă care ne-ar afecta grav atât pe noi, cât și generațiile următoare.

„Se ajunge iarăși în situația în care PNL să fie forțat să aducă USR la guvernare. Cred că cea mai mare catastrofă de dupa 1990 încoace a fost venirea lor USR la guvernare, pentru că au făcut numai prostii.

Ce este în acest PNRR, ce ar fi trebuit să fie și ce a ieșit lucrând numai cei din USR la el, e o chestiune care ne va afecta nu doar pe noi, ci următoarele generații. Adică în loc să ne bucurăm de 30 de miliarde de euro care să ne crească din punct de vedere economic, de fapt s-au stabilit acolo niste obligații pe care și le asumă România pentru următorii 50 de ani. Deci, în niciun caz nu poate să mai accepte PSD ca USR să vină la guvernare”, a exclamat Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu, despre neînțelegerile din coaliția guvernamentală

Întrebată despre neînțelegerile din coaliția guvernamentală, aceasta a răspuns:

„Din discuțiile astea contondente pe care le avem se mai intrevăd soluții la care altfel n-am putea să ajungem dacă fiecare ar fi unii în opoziție și unii la guvernare.

Noi am intrat la guvernare, și am fost unul dintre cei care am susținut în partid că trebuie să intrăm la guvernare, că m-am gândit la cum s-a guvernat în acei ani.

Dacă PSD mai stă în opoziție și nu protejează clasa de mijloc și pătura cea mai săracă din societate, pentru că, din păcate, avem încă foarte mulți săraci în România, și nu vine cu niște măsuri care să ajute până la urmă Agicultura… Pe vremea noastră nu exista să nu-și primească fermierul subvenția la timp.

Ceea ce s-a întâmplat în anii următori… Nu mai vorbesc de programele Tomata, porcul ș.a.m.d., care au dispărut toate. Cu câteva măsuri pe care noi le-am luat pentru mediul de afaceri și care au fost foarte bine primite la vremea aceea. Cu măsuri pentru HoReCa, cu voucherele de vacanță”, a explicat aceasta.

Edilul Craiovei susține că PSD a ajutat economia românească

Spre finalul emisiunii TV, Lia Olguța Vasilescu a enumerat toate beneficiile pe care PSD le-a adus românilor.

„Toate lucrurile astea până la urma au stimulat economia. Noi vorbim de o creștere economică pe consum, ne spuneau unii că nu este o creștere economică bună, dar iată că era totuși o creștere economică pe care populația o resimțea în propriile buzunare. Pentu că le creșteau salariile și pensiile.

Dacă noi nu am fi intrat la guvernare, să știți că nu s-ar mai fi vorbit despre 10 la sută care s-au dat la pensii, la începutul acestui an. De aceea suma compensatorie pentru facturi care s-a dat persoanelor cu venituri mai mici, adică toate lucrurile acestea sociale cred că își aveau locul. Era nevoie de PSD (la guvernare – n.red.).

Și când am mărit salariile cu 60% aveam greva aproape în fiecare zi în fața ministerului, că nu erau suficiente. Dar la modul la care s-a ajuns acum, că îți vine factura mai mare de 3-4 ori, e clar că nu îți mai rămân bani de medicamente, de mâncare. (…) Plus inflația, care este peste 8%”, a concluzionat aceasta.