În cadrul reprezentației intitulate „Eu sunt. Și?”, jucate la „Casa Tranzit” din Cluj, actorii, îmbrăcați parțial în haine călugărești ortodoxe, au tăiat ceapă pe o icoană catolică reprezentându-L pe Iisus Hristos, folosită pe post de tavă. Totul pentru a aborda „problema identității sexuale prin prisma ambelor tabere (pro/contra) într-o cheie ironică”, pornind de la „situația lagărelor de concentrare pentru gay din Cecenia”, conform descrierii organizatorilor.

Spectacolul a declanșat un val de indignare în mediul on-line, dintre care cităm reacția jurnalistului Paul Gabriel Andrei, care a postat marți pe Facebook un îndemn la depunere de plângeri către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru lezarea sentimentelor comunității creștine de către acest gen de manifestări.

„Toleranță? Toleranță zero. Cred că e cazul să nu o mai dăm de gard, scuzați-mi expresia. Până aici!

Olguța Vasilescu a intervenit și ea în scandalul momentului, publicând pe pagina de Facebook un articol care relata cele petrecute la Cluj, alături de comentariul „Când te gândești că referendumul pentru familie nu a întrunit cvorumul…”