După ce a intervenit de mai multe ori pe Facebook, pentru a lua apărarea liftierei demisă de actualul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, Lia Olguța Vasilescu a participat joi la o emisiune televizată, în același scop.

Ea a arătat că Violeta Alexandru a comis un abuz în serviciu, neavând nicio bază legală să o dea afară pe femeie.

Abuz în serviciu

”Nu, nu are nicio bază legală. Situația e foarte clară și e următoarea: Doamna ministru s-a lăudat pe Facebook că a concediat liftiera, fără să se intereseze măcar dacă este angajata ministerului. E abuz în serviciu clar! Să ceri unei firme private să dea afară un cetățean doar pentru că ai apucat tu să anunți pe Facebook că l-ai concediat, fără să ai acel drept, mi se pare mai mult decât clar”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, în direct la România TV.

Fost ministru al Muncii în guvernarea PSD, Lia Olguța Vasilescu a precizat că Ministerul Muncii nu este proprietarul clădirii în care își desfășoară activitatea, deci Violeta Alexandru nu avea dreptul să ceară îmbunătățiri.

”Nu, nu. Aparține Ministerului de Interne, din cauza asta nici nu văd cum era posibil să ceară acum să facă îmbunătățiri la lift astfel încât să nu mai fie nevoie de liftieră. Eu o știu foarte bine pe doamna Paula, vă dați seama că am mers de atâtea ori cu dumneaei. Ea chiar nu putea să părăsească liftul, e cu cheie, e un lift foarte vechi, adică chiar necesită liftieră și firma de mentenanță asta a și spus, că garantează dacă este liftiera acolo.

”Multă răutate”

Uitați, doamna Paula poate să vă confirme acum în direct, dacă eu sau domnul ministru Budăi, sunam să ne aștepte pe noi liftul o jumătate de oră așa cum a scris Violeta Alexandru pe Facebook”, a adăugat reprezentanta PSD.

”Nu sunt decât minciuni, tot ce răspândește această femeie plină de răutate. Până la urmă, să faci așa ceva, presupune multă răutate”, a mai spus Olguța Vasilescu. Prezentă telefonic în emisiune, femeia dată afară a confirmat că Olguța Vasilescu nu i-a cerut niciodată un tratament special:

” Niciodată! Niciodată! Chiar a spus să nu vin să aștept pentru că dânsa poate să apese să mă cheme și să aștepte până vin să o iau”, a spus liftiera.

”Nu are nicio scuză”

”Teoretic așa ar trebui! Vreau să lămurim un lucru. Această doamna a stat timp de 12 ani într-o cușcă, efectiv, de 2 pe 2 m, 8 ore pe zi. Eu am intrat o dată, cred că erau 60 de grade în lift, când afară erau 40 de grade și am simțit efectiv că mă sufoc.

I-am spus: “Vă rog eu frumos, luați o pauză, că nu se poate să mai stați aici”. Mi-a spus: “Nu am voie să părăsesc liftul, pentru că sunt în timpul programului și nu am voie să ies din lift”.

Asta ca să înțelegem despre ce condiții de muncă este vorba pentru 2000 de lei, pentru că am văzut tot felul de indivizi pe Facebook, care încearcă să-i ia apărarea doamnei Alexandru. Nu are nicio scuză!”, a conchis fostul ministru al Muncii al PSD.