„Ne lipsește un vehicul cu propulsorul amplasat central așa că vedem această idee foarte interesantă”, a dezvăluit, mai mult sau mai puțin voit, un oficial al grupului Fiat la prezentarea noului Quattroporte. Ca urmare a acestui capăt de informație, jurnaliștii auto din întreaga lume au început să își „stoarcă” sursele din cadrul grupului italian pentru a afla detalii.
Iar acestea nu au întârziat mult să apară. Conform AutoExpress, Maserati va lansa pe piața europeană un rival pentru Porsche 911 care ar putea purta numele GranSport. Modelul va utiliza o platformă modificată a spectaculosului Alfa Romeo 4C și va fi propulsat de motoare twin-turbo dezvoltate împreună cu Ferrari. Acestea ar putea dezvolta între 406 CP și 525 CP.
Micul model Maserati este crucial pentru companie în măsura în care oficialii acesteia au în plan atingerea unor vânzări anuale de 50.000 de unități până în 2015. Pentru a atinge această țintă, Maserati va lansa modelele Ghibli – rival al lui BMW Seria 5 – și un SUV cu dimensiuni apropiate de cele ale lui Porsche Cayenne.