În plină criză a industriei hoteliere, mai mulţi manageri din SUA au venit cu idei originale pentru a atrage clienţii. Pe lângă deja clasicele oferte reduse de weekend sau nimicuri precum mini-bar gratuit, spa şi sala de fitness, există acum şi „bonusuri” extravagante.

 

De exemplu, hotelul Erwin din Venice Beach încearcă să ţină ocupate cele 119 camere şi oferă gratuit un pachet intitulat „Ink and Stay” , prin care primeşti un tatuaj în valoare de 100 de dolari şi o sticlă de tequila pentru a acoperi durerea provocată de ace.

 

Hard Rock Hotel din San Diego îţi dă voie să te dai mare cu un Harley Davidson prin oraş, pentru a simţi pe pielea ta experienţa „all-American”.

 

Asta nu-i nimic pe lângă ce ofera hotelul Four Seasons din Beverly Hills unde primeşti gratuit un Mercedes, Porsche sau BMW, obligatoriu decapotabil, să te dai cu el cât stai la hotel.

 

Hotelul aeoportului Westin Los Angeles îţi dă o cameră cu 199 de dolari/noapte dar a doua noapte costă cât ultimele două cifre din anul naşterii: dacă te-ai nascut în 1901 plăteşti un dolar, deşi majoritatea clienţilor sunt născuţi în deceniul al şaptelea al secolului trecut.

 

Loews Santa Monica Beach Hotel îţi dă voie sa eliberezi camera la ora 18:00. Beneficiezi si de un voucher de 75 de dolari pe care îl poţi folosi la spa.

 

Las Vegas Hilton îţi oferă un voucher de 300 de dolari cu care poţi beneficia de un zbor dus-întors naţional, pe orice linie aeriană, un voucher de 100 de dolari pentru cină, doua mic-dejunuri gratuit şi trei cocktailuri. Dacă aduni toate aceste bonusuri, ajungi la un preţ efectiv pe cameră de numai 49 de dolari.

 

Omni Mandalay Hotel din Dallas îţi oferă mic dejun gratuit pentru patru persoane şi o cameră de video pe care o poti închiria gratuit, cu care să filmezi ce îţi trece prin cap.

 

Hotelierii americani se confruntă cu cel mai mic grad de ocupare de la tragicele evenimente din 11 Septembrie 2001. Recesiunea, numărul mare de hoteluri şi bugetele reduse ale marilor companii, care trimiteau angajaţii la hoteluri scumpe, reprezintă un adevărat cataclism pentru industria de profil din SUA.