Colegiul Director al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului a aprobat prelungirea valabilităţii ofertei pentru privatizarea S.C. ITC Institutul pentru Tehnică de Calcul S.A. Bucureşti până la data de 13 noiembrie. Aceasta este a patra prelungire cu câte 30 de zile realizată în procesul de privatizare a institutului de cercetare.

Decizia a fost adoptată de AVAS în baza prevederilor art. 7 alin. (2) din Legea nr. 137/2002, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit căruia: “instituţia publică implicată poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vânzare pentru perioade succesive ce nu pot depăşi 30 de zile fiecare şi care nu pot însuma mai mult de 180 de zile”.

Prelungirea valabilităţii ofertei este necesară pentru a negocia clauzele contractuale şi pentru a mandata Comisia de negociere să încheie contractul cu ofertantul care a obţinut cel mai mare punctaj. Consorţiul format din S.C. Transbordare Vagoane Marfă S.A. şi Roşu Dorin Florin a fost ales câştigător în urma analizării şi punctării ofertelor tehnice şi a celor financiare.

În urma publicităţii realizate de AVAS pentru privatizarea societăţii, au fost cumpărate 37 de Dosare de prezentare şi au fost înregistrate 10 oferte de cumpărare. Pachetul deţinut de AVAS la S.C. ITC S.A. este de 69,91% din acţiuni.  

Sursa: Capital