”Momentul acela în care statistica devine realitate a ajuns şi la noi în familie. Băiatul nostru cel mare, elev în clasa a XI-a, e pozitiv. Guvernul a refuzat să ne permită să ne retragem copiii în case în faţa valului de infectări, astfel încât să facă şcoală online sănătoşi, de acasă.

Prin urmare, îi trimite pandemia infectăţi acasă, astfel încât fac şcoală online bolnavi de acasă. Găsiţi voi logică prin care «online bolnav» e mai bine decât «online sănătos», că acestea sunt singurele opţiuni în timpul unui val pandemic dacă nu faci nimic pentru siguranţă copiilor în şcoală”, a subliniat acesta în postarea de pe Facebook de marți dimineața.

”Guvernul a decis fără nicio raţiune medicală sau umană”

Medicul spune că după ce fiul său cel mai mare s-a testat și a ieșit pozitiv, se așteaptă ca și el și ceilalți membrii ai familiei să se infecteze. Jurma dă vina pe proasta gestiune și dezinteresul autorităților în ceea ce privește apărarea de valul 5 al pandemiei.

”În spatele frontului, dincolo de ultima linie de apărare, ar fi trebuit să punem la adăpost copiii noştri, viitorul ţării. La noi autorităţile au făcut exact pe dos. În valul 4-Delta, Guvernul a decis, fără nicio raţiune medicală sau umană, să mute copiii în linia 1 a frontului COVID-19 şi apoi au decis să suspende măsurile de siguranţă decât să trecă în online. În valul 5-Omicron au decis şi că ne vor ţine copiii în linia 1 până când se vor internă suficient de mulţi adulţi în spitale pentru a justifică renunţarea la infectarea copiilor”

În măsura în care, marți rata infectării a ajuns la 8,32 la mie și cu mai toate județele au focare active, medicul crede că ”probabilitatea ca un copil care merge la şcoală în mediu urban să se infecteze este de 100% ”, toate astea având drept consecință situația din spitale, unde aproape 1 din 10 pacienți bolnavi de covid este minor.