Ocna Șugatag, orașul din România cu apă miraculoasă

Orașul din România cu apă miraculoasă! Țara noastră stă foarte bine la capitolul izvoare termale, însă apa din Ocna Șugatag este magică. Mulți oameni spun că s-au vindecat de afecțiunile de care sufereau după o vizită în pitorescul oraș din județul Maramureș.

Astfel, Ocna Șugatag atrage mii de turiști din toate colțurile României. Baza de tratament dispune de cinci bazine cu apă sărată, cu apă încălzită de 37 de grade. Oamenii vin acolo pentru tratarea unor afecțiuni reumatismale degenerative și articulare, afecțiuni neurologice periferice (pareze), sau afecțiuni ginecologice.

Comuna Ocna Șugatag este, totodată, celebră pentru exploatarea sării. Populația a crescut semnificativ după anul 1800, când s-au descoperit proprietățile vindecătoare ale apelor de acolo.

Baza de tratament funcționează de peste 42 de ani, la capacitate maximă, și încă atrage mii de turiști. Stațiunea este extrem de populară încă din perioada comunismului.

Experții spun că izvoarele de acolo au un conținut ridicat de sare, de până la 119 g/l. Apa este extrasă dintr-o mină adâncă de 200 de metri, pompată și transportată în stațiune prin conducte.

Ocna Șugatag se află într-o depresiune intramontană, la 20 km de Sighetul Marmației. Turiștii vin an de an pentru tratarea unor afecțiuni reumatice sau chiar și dermatologice. Cu toate acestea, există și anumite dezavantaje. De exemplu, băile termale nu sunt recomandate femeilor însărcinate, sau persoanelor cu afecțiuni cronice sau cu tensiune arterială crescută.

Ocna Șugatag, România
SURSA FOTO: graiul.ro, colaj Fanatik

Apele termale de acolo au proprietăți asemănătoare cu ale sării din Himalaya

Primarul comunei, Mihai Ivaszuk, a spus că în ultimii ani, în oraș s-au făcut foarte multe investiții. Potrivit turiștilor germani, apele termale din Ocna Șugatag au calități asemănătoare cu cele ale sării din Himalaya.

„Am gândit aici un traseu pe cinci zile, pentru că atât ţine o excursie. Epicentrul este la Ocna Şugatag, unde sunt 36 de pensiuni, iar 18 au piscine sau saune. Dacă e iarnă, mergem la Cavnic la schi. Seara ne întoarcem la piscină, ne refacem, iar a doua zi se poate merge din nou la Cavnic sau într-o altă direcţie.

Au venit nişte cetăţeni din Germania care au luat 10 litri de apă şi după analize au ajuns la concluzii deosebite, calităţile echivalează cu sarea din Himalaya. O să încercăm să dăm o față acestei staţiuni, să atragem cât mai multă lume, chit că suntem plini”, a declarat el, potrivit Adevărul.

Hotelul de Gheață, una dintre atracțiile României în perioada iernii

O altă atracție a țării noastre în perioada iernii este Hotelul de Gheață. Revista britanică The Standard a elaborat un clasament al atracțiilor turistice de iarnă, în care a inclus și Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac.

În topul realizat de britanici sunt menționate, printre altele, zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei, precum munții Kerlingarfjöll, aventurile finlandeze cu sănii trase de reni în căutarea lui Moș Crăciun. De asemenea, sunt incluse croazierele norvegiene, excursii pe continentul alb în Argentina, la Ushuaia, cea mai sudică localitate din lume, dar și o călătorie epică cu trenul prin munții stâncoși ai Canadei. Mai multe puteți afla aici.