Va fi un salt uriaș de la ecranul plat pe care lucrăm şi cu care ne-am obişnuit în ultimii 30 de ani. În mod evident, este mult mai bine cu noua tehnologie, iar odată ce oameni încearcă HoloLens, nu va fi cale de întoarcere.

Ochelarii 3D HoloLans au fost prezentaţi cu ocazia lansării Windows 10. Cum vom lucra cu acest dispozitiv vedem în materialul video de prezentare, începând cu minutul 6,47

 

 

Microsoft a lucrat la sistemul HoloLens în secret, timp de cinci ani, iar securitatea proiectului a fost deosebită.

Compania a prezentat o serie de lucruri importante, cum să mutăm cursorul în lumea virtuală, iar acest lucru se face doar mişcând capul și cum să selectăm folosind o anumită mişcare a degetului.

Ochelarii vor putea fi folosiţi absolut tot timpul în tot felul de aplicaţii. Una dintre acestea este Skype. Astfel, ori de câte ori vom avea nevoie de ceva, vom vorbi direct cu interlocutorul nostru, care ne va apărea în faţă la modul virtual. Acest fapt se va produce si în tehnologia 3D.

Ceea ce Microsoft a prezentat Microsoft este un prototip. Nu se ştie când va fi pe piaţă, dacă versiunea finală a ochelarilor HoloLens va fi diferită de acest prototip, nu se ştie cât va costa sau ce aplicații vor fi disponibile.

Dar recenta lansare arată că Microsoft se gândește la viitor. Se poate ca Microsoft să fi ratat revoluția smartphone-uri, dar nu există nici un motiv să credem că industria computerelor şi-ar opri evoluţia de când smartphone-ul a devenit un lucru comun.

Microsoft ia cu siguranţă măsuri pentru a ne asigura că este parte a ceea ce ne rezervă viitorul.