Primarul Nicolae Robu îndeamnă timişorenii ca după ridicarea restricţiilor de circulaţie impuse de pandemie să circule mai mult pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun şi să renunţe la autoturismele personale, pentru a-şi proteja sănătatea lor şi pe cea a mediului.

„Îmi doresc ca, după 15 mai, în Timişoara să se circule mai mult pe jos şi cu bicicleta. E mai sănătos pentru toţi, aşa. Mă aştept ca o parte dintre cetăţeni să-şi folosească maşina. Dacă ajungem să aglomerăm oraşul exagerat, sigur că tot noi vom fi păgubiţi. Şi pentru că vine sezonul cald, e bine cât mai mulţi să mergem pe jos sau cu bicicleta. Eu stau cam departe (de primărie – n.red.), dar mă bate gândul ca măcar o parte din drum să o fac pe jos. Mă mai gândesc dacă şi cu bicicleta, ceea ce ar însemna să vin într-o altă ţinută şi să o schimb în fiecare dimineaţă. Dar ca semnal, aş vrea să fac ceva şi voi şi face, să se schimbe puţin din obişnuinţele de până acum ale oamenilor”, a afirmat Nicolae Robu marţi, în conferinţa de presă.

Edilul a menţionat că mai sunt în oraş porţiuni de trotuare proaste, inclusiv cu piste de biciclete, dar pe care primăria se grăbeşte să le repare cât mai curând.

De asemenea, Robu a dat asigurări că toate mijloacele de transport în comun sunt spălate şi dezinfectate zilnic cu roboţi cu ultraviolete şi soluţii biocide. El a adăugat că municipalitatea a făcut investiţii foarte mari în extinderea flotei de transport în comun, care va continua cu noi achiziţii, scrie Agerpres.