'Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România se alătură cererii publice ca ajutorul de stat să fie acordat tuturor proiectelor care îndeplinesc criteriile legale. Cerem creşterea sumelor necesare pentru asigurarea acestor finanţări, în condiţiile în care, la rectificarea bugetară operată la 2 august 2016, nu a fost prevăzută nicio sumă suplimentară pentru stimularea dezvoltării mediului de afaceri', se arată într-un comunicat al Asociaţiei. 

Potrivit documentului, AOAR a susţinut constant necesitatea stimulării companiilor productive, ca singura soluţie viabilă de creştere a gradului de acoperire a cererii interne de produse realizate în România. 
'Cu atât mai gravă este situaţia în care companiile româneşti performante nu au acces la ajutoare de stat plătite în fapt de contribuabilii români', se mai arată în documentul citat. 

În plus, Asociaţia cere 'rezolvarea dificultăţilor în care se află cele 58 de companii productive, performante, care au accesat fonduri UE prin POS CCE 2007-2013 şi cărora li s-au aplicat corecţii financiare între 10 şi 100% pe motivaţii administrative, invocate de autorităţi la 2-3 ani după finalizarea şi decontarea proiectelor'. 

Totodată, AOAR susţine că a făcut constant propuneri concrete privind noi măsuri de stimulare a activităţii economice din România, valorificarea invenţiilor româneşti şi creşterea economiei prin inovare, propunerile făcute fiind ignorate în mod incorect de aparatul birocratic din ministerele direct interesate. 

'AOAR afirmă clar că economia României nu poate aştepta rezultatul anului politic 2016 şi are nevoie de decizii importante în fiecare zi', se subliniază în comunicat.