După ce ambulanţa a primit până în momentul de față sute de apeluri din cauza oamenilor care au fost afectați de caniculă, Alis Grasu a explicat faptul că trebuie să respectăm „toate indicaţiile” pe care autoritățile le oferă „de fiecare dată când sunt zile caniculare”.

„De la ora 7 până la ora 16 s-au înregistrat şi s-au efecutat, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, 592 de solicitări. Dintre acestea, 327 au fost solicitări pentru coduri de urgenţă, de cod roşu şi cod galben. Au fost şi 55 de persoane cărora li s-a făcut rău în loc public, 6 persoane au prezentat stare de lipotimie şi 6 persoane au făcut sincope”, a declarat managerul Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov la Antena 3.

Codul portocaliu de caniculă până pe 31 iulie

De asemenea, acesta a explicat că trebuie să fim foarte atenți la cum ne îmbrăcăm, ce mâncăm și cum ne hidratăm. Amintim că declarația specialistului a fost făcută în contextul în care în Capitală este Codul portocaliu de caniculă până pe 31 iulie.

„Să respecte toate indicaţiile pe care le dăm de fiecare dată când sunt zile caniculare. În intervalul 11-18 să nu facă efort fizic în căldaura de afară, să nu facă sport, să nu străbată distanţe mari în soare. Dacă totuşi sunt obligaţi să se deplaseze, să alterneze perioadele de deplasare în soare, cu 10-15 minute petrecute într-o incintă ventilată, unde se vor hidrata corespunzător.

Atenţie foarte mare la cum ne îmbrcăm când plecăm de acasă. Se va purta îmbrăcăminte amplă, lejeră, din fibre naturale de culoare deschisă, capul va fi acoperit cu pălărie, şapcă, sau se va purta umbrelă. Foarte important este ce mâncăm şi cum ne hidratăm în această perioadă. Se vor consuma minim 1,5-2 l de apă, ceaiuri mai puţin îndulcite, sucuri naturale”, a completat Alis Grasu.

Sursă foto: Dreamstime