Dezvăluirea survine în contextul în care acest medicament ieftin pentru tratarea malariei şi derivatul său mai puţin toxic hidroxiclorochina au fost descrise de preşedintele SUA, Donald Trump, drept tratamente-minune în lupta împotriva pandemiei, deşi încă nu s-a stabilit dacă ele funcţionează ca tratament pentru COVID-19, potrivit agerpres.ro

Wilson şi soţul ei, actorul american Tom Hanks, au fost spitalizaţi pentru scurt timp pe Coasta de Aur a Australiei după ce au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus în martie. Hanks a dezvoltat simptome mai uşoare, a precizat Wilson.

Oboseală, dureri musculare şi febră cu frisoane

Actriţa a povestit că a prezentat simptome ale virusului pe parcursul primelor zile, cum ar fi oboseală, dureri musculare şi febră cu frisoane, “aşa cum nu avuse niciodată înainte”, potrivit comentariilor făcute de aceasta la emisiunea “This Morning” de la CBS.

Ea a primit tratamentul antimalaric în jurul celei de-a noua zi.

“Ştiu că oamenii vorbesc despre acest medicament, dar ce vă pot spune este că nu ştiu dacă a funcţionat, sau dacă era doar timpul ca febra să dispară”, a adăugat Wilson.

“Febra s-a dus – însă clorochina a avut efecte secundare extreme. Mi-era foarte greaţă şi aveam vertij, nu puteam merge şi îmi simţeam muşchii extrem de slăbiţi”, a adăugat ea.

“Cred că oamenii trebuie să fie foarte atenţi la acest medicament. Nu ştim de fapt dacă este util în acest caz”, a continuat actriţa.

Atât Hanks cât şi Wilson au donat sânge pentru a ajuta studierea noului coronavirus.