Piața locuințelor de 100.000 de euro sau mai mult este dominată de dezvoltările noi care reprezintă 61% din totalul ofertelor de pe acest segment. Brokerii explică creşterea ofertei prin interesul sporit al cumpărătorilor pentru o locuinţă mai spaţioasă sau chiar pentru o a doua locuinţă care a condus la relansarea construcţiilor şi prin creşterea preţurilor apartamentelor.

„Un apartament nou cu trei camere, cu o localizare bună, nu doar în București, dar și în orașe precum Timișoara sau Cluj-Napoca depășește deja acest prag. De fapt, asistăm la un dublu fenomen, pe de-o parte a crescut interesul pentru ofertele mai scumpe, 20% din cumpărători fiind interesați de un upgrade, pe de altă parte, prețurile apartamentelor au crescut constant în ultimii ani”, a declarat Andreea Comșa, CEO Premier Estate Management.

Pe primul loc într-un top al zonelor cu cele mai multe apartamente disponibile cu un preț de vânzare de cel puțin 100.000 de euro se află Herăstrău, urmată de Băneasa, Dorobanți, Floreasca, Unirii și Kiseleff-Aviatorilor, nordul Capitalei dominând acest segment.  De altfel, acestea sunt și zonele cele mai scumpe din București, apartamentele scoase la vânzare în patru din aceste cartiere (Kiseleff-Aviatorilor, Dorobanți, Floreasca și Herăstrău) având prețuri medii de peste 2.000 de euro/mp.