GE Real Estate Iberia, subsidiara concernului american General Electric a confirmat la inceputul acestei saptamani ca studiaza oportunitatea unui posibil deal cu grupul imobiliar iberic Inmobiliaria Colonial, grav afectat de criza pietei imobiliare din Spania. Reprezentantii GE Real Estate Iberia au afirmat ca momentan nu a fost luata o decizie in ceea ce priveste aceasta afacere.

Tranzactionarea pe bursa spaniola a actiunilor Inmobiliaria Colonial a fost stopata luni 21 ianuarie, la cererea CNMV (supervizorul pietei spaniole de capital).
 
Pretul actiunilor colosului spaniol a scazut cu 51% in ultima luna, din cauza diminuarii valorii proprietatilor detinute de Inmobiliaria, dar si din cauza refuzului bancilor de a asigura finantari in conditiile acutizării crizei imobiliare spaniole. Capitalizarea colosului spaniol este de 2,4 miliarde de euro, dar datoriile companiei se ridica la circa 8,9 miliarde de euro, in vreme ce valoarea proprietatilor este de circa 1,5 miliarde de euro.

De altfel, si grupul francez Gecina pare interesat de preluarea actiunilor Inmobiliaria Colonial.

In luna aprilie a anului trecut concernul spaniol a facut o oferta pentru preluarea, pentru circa doua miliarde de euro, a actiunilor dezvoltatorului Riofisa, prezent in Romania cu proiecte comerciale in Timisoara si Brasov.

Data: 22 ianuarie 2008

Sursa: Property EU