Conform site-ului „idw-online.de”, Aurora Simionescu a absolvit universitatea Ludwig-Maximilians-Universität din München și a făcut cercetări la Universitatea Stanford din Statele Unite în cadrul programului Einstein Postdoctoral Fellowship. Interesul pentru cercetarea spațiului a început în momentul în care a citit o carte a unui om de știință american despre astronomie, pe când era încă adolescentă. Al doilea factor crucial a fost faptul că a absolvit și Universitatea Jacobs din Bremen.

Fără încurajarea, susținerea și entuziasmul profesorilor mei aș fi ales, probabil, o altă carieră. A fost una dintre experiențele cele mai importante din viața mea”, recunoaște astăzi tânăra româncă, referindu-se nu numai la cadrele didactice care au influențat-o atât de mult, ci și la colegii pe care i-a avut.

Aurora Simionescu a lucrat și la la KIPAC (Kavli Institute For Particle Astrophysics And Cosmology) de la Universitatea Stanford din SUA, unde a beneficiatde o bursă de cercetare în cadrul programului de studii postdoctorale Einstein Fellowship, sponsorizat de NASA.