După trei ani, Ion Țiriac revine pe prima poziţie în Top 300 Cei mai bogaţi români, catalog lansat, miercuri, de revista Capital.

Cât de bogaţi sunt cei mai bogaţi dintre români? La această întrebare să străduieşte să răspundă cu o cât mai mare acurateţe, an de an, Top 300 Capital. Ca de fiecare dată, şi ediţia din 2009 a fost prezentată şi dezbătută pe larg în numeroase articole din presa scrisă, cea online, la posturile TV şi cele de radio, dar şi pe bloguri. În funcţie de profil, publicaţiile au preluat atât informaţiile principale despre cei care alcătuiesc top 10 al bogaţilor României, cât şi date legate de apariţia pe piaţă a catalogului realizat de Capital.

181-39822-13_financiarul_42.jpgMajoritatea publicaţiilor au insistat asupra prezentării miliardarului Ion Ţiriac, ocupantul locului I. „Top 300 Capital: Țiriac, cel mai bogat român. Criza îl aruncă pe Becali pe locul 11“, au titrat Ziarul Financiar şi Financiarul, dar şi Ziua şi România Liberă. Televiziunile Money Channel şi Realitatea au  anunţat că „Țiriac ocupă prima poziţie în topul miliardarilor români“, respectiv „Țiriac cel mai bogat român în Top 300 Capital. Patriciu pe locul doi“, acelaşi titlu având şi articolul de pe site-ul paginademedia.ro.

181-39821-13_rl_42.jpgApariţia Top 300 Capital nu a trecut neobservată nici în presa regională, care a preluat informaţiile ce i-au vizat pe milionarii din Cluj, Iaşi şi Banat. Tabloidele, dar şi media de sport, nu au scăpat ocazia de a informa cititorii despre „sărăcirea“ finanţatorului Stelei. „Gigi Becali stă cam prost cu banii“, a subliniat Libertatea, în timp ce site-ul sportlaminut.ro a menţionat că „Becali a ieşit din Top 10 cei mai bogaţi români“.

Topul recunoscut peste Prut

181-39823-13_hotnews_42.jpgTrebuie menţionat că informaţiile principale din cea de-a opta ediţie a Top 300 au fost prezentate în timp real, chiar în timpul conferinţei de presă, de mai multe medii online. În afara agenţiilor de presă Mediafax („Top 300 Capital: Familia Voiculescu şi Dinu Patriciu – cei mai bogaţi români din mass-media“) sau NewsIn, despre noua ierarhie a bogaţilor români au apărut ştiri şi pe site-uri cu mare trafic, precum Hotnews („Top 300 Capital: Ion Țiriac – cel mai bogat român, urmat de familia Voiculescu, Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vântu şi familia Adamescu“), sport.ro etc.

181-39824-13_realitatea_42.jpg

În plus, informaţiile despre cei mai bogaţi români de origine basarabeană au fost preluate şi de site-ul eco.md din Republica Moldova: „Cel puţin doi basarabeni se află în topul 300 cei mai bogaţi români“. Topul este disponibil pe piaţă începând cu data de 19 octombrie, la preţul de 7,9 lei.