O primă mare destinație turistică internațională anunță că va primi turiști în vara lui 2021, fără să le condiționeze accesul de deținerea unui certificat de vaccinare.

Turcia a dat asigurări, prin vocea ministrului Turismului de la Ankara, că nu va solicita pașapoarte de vaccinare turiștilor străini care vor să călătorească în țară.

O primă mare destinație turistică cu cere pașaportul de vaccinare

Potrivit datelor guvernului de la Ankara, cetățenii britanici au făcut mai mult de 2,5 milioane de vizite în Turcia, în 2019.

Prin urmare, autoritățile turce s-au adresat cu prioritate turiștilor din Regatul Unit:

”Îi aşteptăm cu braţele deschise pe turiştii britanici. Colaborăm cu autorităţile britanice pentru a asigura că sunt aplicate procedurile necesare”, a declarat Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, anunță walesonline.co.uk.

Dar Turcia a anunţat, luni, că aşteaptă turişti britanici şi din alte ţări în sezonul estival.

Ministrul de Turism, Mehmet Ersoy, a precizat că nu va solicita dovadă de vaccinare şi, după 15 aprilie, se va stabili dacă vor mai fi cerute rezultate negative la teste anticoronavirus.

”Proceduri vamale la cale mai înalte standarde”

Ersoy a dat asigurări că Turcia dispune de proceduri vamale la cale mai înalte standarde internaționale, care vor permite turiștilor să circule prin Turcia fără a se expune unui risc major de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

”Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară”, a precizat Mehmet Ersoy, arătând că, după 15 aprilie, autorităţile turce vor stabili dacă turiştii străini vor mai trebui să prezinte rezultat negativ la teste anti-Covid-19 la frontiera Turciei.

El a adăugat că angajații hotelurilor și ai altor resorturi turistice vor fi încadrați în categoria prioritară pentru a se vaccina, înaintea sezonului de vară.

De cealaltă parte, Grecia a anunțat că turiștii internaționali care vor dori să viziteze țara la vară vor trebui să posede un certificat de vaccinare, un test negativ recent sau dovada că au anticorpi împotriva noului coronavirus.