La începutul acestui an, flota GE de turbine eoliene din seria 2,5 MW a depăşit cifra de doi gigawaţi de capacitate instalată la nivel mondial,  ceea ce reprezintă o cantitate de electricitate curată suficientă pentru a alimenta cu energie aproximativ 1,4 milioane de gospodării europene.
Astăzi, aceste turbine funcţionează în 19 ţări din întreaga lume, dintre care 14 state din Europa, şi au ajuns la un volum de peste şapte milioane de ore de funcţionare comercială. GE a livrat primele turbine eoliene din seria 2,5 MW în 2005, către Okeler Bruch (client: Windstrom Nord GmbH şi Co Okeler Bruch KG) şi către Herzfelde (Eilers Windkraft GmbH und Co KG).
GE a furnizat 240 de turbine eoliene seria 2,5 MW pentru etapele 1 şi 2 ale parcului eolian Fântânele / Cogealac din Dobrogea, una dintre cele mai promiţătoare regiuni din ţară în ceea ce priveşte potenţialul de energia eoliană. Proprietarul proiectului, CEZ România, face parte din Grupul CEZ, cea mai mare companie de utilităţi din Europa Centrală.