În prezent, cele 800 de hectare pe care autoritățile vor să le folosească sunt în pustietate, în mijlocul unor câmpuri dintre staţiunile Costineşti şi 23 August, iar noua stațiune se va numi „New Costinești”, conform Digi24.

Dezvoltarea „New Costinești” abia a fost aprobată în ultima ședință de Guvern, alături de alte proiecte precum Linia ferată de mare viteză București – Cluj Napoca sau mărirea Portului Constanța. Planurile sunt mărețe: construcția a patru resorturi de lux, 8 hoteluri de 5 stele, practic, o oază de relaxare și servicii pe o suprafaţă de 800 de hectare.

În prezent, zona nu este exploatată, ba chiar, este sălbatică, așa cum le place multor oameni care vin vară de vară între Costinești și 23 August. Doar trenurile care leagă Constanța de sudul litoralului mai sparg liniștea din zonă. Unii turişti nu prea sunt încântaţi de proiectul autorităţilor.

“Litoralul românesc încă are nevoie de 30-40 de hoteluride calibru pentru a avea viitor, în continuare, mare parte din hotelurile de pe litoral sunt totuși hoteluri vechi”, spune Aurelian Marin, consultant în turism.

Chiar dacă planurile au fost aprobate la Bucureşti, autoritățiile locale nu ştiu nimic.

„Nu a venit nimeni! Nimeni nu ne-a băgat în seamă, pe nimeni nu a interesat nimic. Astea sunt vorbe, nu e greu să scrie pe hârtie. Nu știu dacă o să ajungem noi ca-n Dubai, în Grecia”, a declarat Mariana Dolana, consilier Primăria Costinești.