Compania de curierat Fan Courier atrage atenția printr-o postare pe pagina sa de Facebook în privința unei noi înșelătorii ce s-a răspândit în ultima vreme în România. Concret, compania spune că este vorba de un atac de tip phishing care se folosește de numele companiei pentru a încerca să pună mâna pe datele personale ale victimelor.

În acest sens, trebuie să aveți grijă la e-mail-urile primite pentru că atacatorii se folosesc de o adresă de e-mail foarte asemănătoare cu cea reală. Mesajul primit de la atacatori informează victimele despre expediții fictive din partea companiei de curierat și conțin și link-uri către site-uri fictive.

Fan Courier recomandă clienților săi, și nu numai, o serie de măsuri de siguranță pentru a nu cădea în plasa acestor înșelătorii. Se recomandă astfel să avem grijă la e-mail-urile pe care le deschidem în cazul în care nu cunoaștem sursa acestora, să evităm „ofertele irezistibile” pentru că cel mai probabil sunt false și nu în ultimul rând să ne asigurăm că dispozitivele pe care le folosim pentru a naviga pe internet sunt protejate de soluții de securitate.

„Atenție! A fost lansat un nou atac de tip phishing în care este folosit numele companiei noastre în încercarea de furt de date de autentificare.

Vă rugăm să verificați adresa de e-mail de pe care primiți informări legate de expedițiile FAN Courier și să NU dați click pe link-urile din corpul mail-ului. Adresa de e-mail folosită seamănă în proporție foarte mare cu una reală.

Subliniem faptul că baza noastră de date nu a fost afectată de această nouă tentativă de atac cibernetic, datele fiecăruia dintre clienții noștri fiind în siguranță. Nu au existat pierderi de date sau breșe de securitate.

Ce vă recomandăm:

❗️Nu deschideți fișiere primite prin e-mail decât în cazul în care cunoașteți sursa.

❗️Evitați accesarea „ofertelor irezistibile” primite în mediul online.

❗️Asigurați-vă că dispozitivele voastre au instalate soluții de securitate”, se arată în mesajul transmis de Fan Courier pe pagina de Facebook.