O nouă explozie de cazuri de COVID-19! Medicul și cercetătorul timișorean Octavian Jurma atrage atenția asupra noii mutații a coronavirusului. Aflat în cadrul emisiunii ”Marius Tucă Show”, acesta a declarat că tulpina descoperită în Marea Britanie este foarte periculoasă.

Acesta a vorbit, totodată, și despre numărul de cazuri înregistrate la nivel național. Octavian Jurma a spus că se așteaptă să vadă creșteri în ceea ce privește numărul de cazuri. În opinia medicului, creșterea numărului de cazuri poate fi pusă pe seama noii mutații a virusului chinez.

“Avem cifre ușor mai mari decât săptămâna trecută. În Brașov a început să crescă numărul de cazuri. A avut 168 de cazuri. Acestă tulpină se confirmă în țară. Mă aștept să văd un mare număr mare de creșteri”, a explicat medicul.

“România a fost un sat fără câini la schimbarea asta de gardă, nu a fost o schimbare de Guvern. Când te uiți că s-au scos 33% în București, primul lucru este să ne uitam la problemă și să o recunoaștem. Aștept să văd pași concreți în direcția testării. Multe județe vor vedea că pot fi în zona roșie”, a mai precizat cercetătorul.

O nouă explozie de cazuri de COVID-19! Octavian Jurma: Curba arată înfiorător

Medicul timișorean a mai precizat că numărul de cazuri a scăzut cu 20 de procente, ulterior înregistrându-se o explozie de 50 de mii de cazuri pe zi. Acesta a mai precizat că vechile măsuri nu mai sunt atât de eficiente.

“Curba arată înfiorător. Au scăzut cu 20% numărul de cazuri, apoi se vede o izbucnire la 50.000 de cazuri pe zi. Vechile măsuri sunt mai puţin eficiente. E nevoie să le mărim cu 50% doar să ajungem unde am fost. Celelalte ţări şi-au dat seama ce înseamnă aceste măsuri, să lase acest virus să se adapteze la măsurile noastre”, a mai spus medicul.

Octavian Jurma este de părere că tulpinile coronavirusului sunt diferite și că, de fapt, avem de aface cu pandemii diferite.

“Discutam cu o entitate inteligentă. Suntem atacaţi de o entitate biologică străina nouă care se adaptează în mediul nostru pentru că i-am permis să se răspândească în casele noastre. Sunt tulpini diferite şi tehnic ele sunt epidemii diferite, chiar dacă se suprapun şi clinic produc acelaşi profil”, a explicat Octavian Jurma.

Mai mult decât atât, medicul și cercetătorul timișoarea, Octavian Jurna, nu exclude un al treilea val al pandemiei de coronavirus, subliniind că este o discuție care necesită atenție.

“Este o discuție care necesită atenție. Trebuie să mergem în Marea Britanie. Acestă tulpină a fost identificată în luna septembrie. Au mers destul de bine lucrurile. Premierul le-a spus că vrea să le dea cetățenilor o vacanță, iar în decembrie acea perioadă de platou. În momentul când au relaxat, noua tulpină a explodat”, a mai precizat medicul în cadrul emisiunii “Marius Tucă Show”.

Sursă foto: Dreamstime