Nu mai puțin de 25 de state sunt afectate în prezent de boala ”cerbului zombie”, un fenomen care se răspândește în fiecare an și este imposibil de eliminat la ora actuală.

Statele Unite sunt afectate de boala cronică debilitantă care ”transformă” în zombie cerbii, dar și renii şi elanii. Această boală a apărut în urmă cu câțiva ani și îngrijorează foarte mult.

Epidemia a ajuns în Europa

America nu este singura țară afectată de această epidemie. Boala a ajuns și în Europa, dar și în Asia.

Astfel, au fost semnalate cazuri în Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și în Coreea de Sud.

Boala se transmite între animale prin scaun, salivă, sânge sau urină. Boala debilitantă cronică (MDC) este progresivă și fatală, afectând în principal creierul și măduva spinării a unor animale.

Simptomele includ comportamentul agresiv

Maladia are anumite puncte în comun cu așa-numita ”boală a vacii nebune” şi poate fi prezentă în corpului animalului ani de zile înainte de a se declanşa, anunță rador.ro.

Simptomele sunt apoi apropiate de cele pe care le considerăm a fi ale unui zombie: pierderea echilibrului, mișcări prost coordonate, salivație excesivă și comportament agresiv, precum și pierdere în greutate. De aceea, această MDC este poreclită boala ”cerbilor zombie”.

Se cere precauție

Deocamdată, nu a fost găsit niciun vaccin care să stăvilească epidemia, iar autoritățile americane sunt în alertă.

În total, 40 de state, imitate de şapte provincii canadiene, au interzis importul carcaselor de animale vânate în afara teritoriului lor. Cele două țări cer, de asemenea, vânătorilor să rămână precauți.