AKTOR, constructorul grec care se ocupă de proiectarea și execuția Lotului 2 din Autostrada Sebeș-Turda dă vestea pe care milione de români o așteptau. Potrivit infrapress.ro, după nenumărate prelungiri de termene, AKTOR anunță finalizarea lucrărilor, precizând că urmează să dea în trafic cei 24 de kilometri din Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda în luna decembrie 2021.

Totodată, sursa citată precizează că dacă vremea va continua să fie una favorabilă, este posibil ca darea în trafic să fie făcută chiar la data de 1 decembrie 2021.

De menționat este faptul că anunțul a fost facut de reprezentatii Companiei AKTOR  pentru Lumea Infrastructurii și vine după mai multe ieșiri publice în care anumiți factori politici nu aveau încredere că proiectul va fi finalizat la termen.

Se pare însă căa cest lucru se va întâmpla. Datorită noului management lucrarile la Lotul 2 din autostrada Sebes-Turda au avansat serios in ultima perioada, avand parte nu doar de mobilizare in teren, ci de o susținere financiară importanta din partea celor de la AKTOR.

Mai exact, în acest weekend au fost turnate ultimele 950 tone de mixturi asfaltice aferente corpului principal al autostrazii, cu exceptia a 900 metri din Calea 1 de la Oiejdea, unde alunecarea de teren a pus probleme serioase, care par a fi stabilizate conform expertilor implicati, dupa executarea de lucrari de consolidare care constau in realizarea de ziduri armate si turnarea unei linii de 34 de piloti forati ce au fost executati deja.

În ce stadiu se află lucrările de pe autostradă 

Totodată, pe lângă această zonă, unde Calea 2 este pregatita pentru trafic, pe cei 24 de km se executa pentru inca o luna lucrari de marcaj rutier, semnalizare verticala, montare parapeti, iluminat si montarea gardului de protectie pentru coridorul autostrazii.

Reprezentanții AKTOR au transmis totodată că se bucură de această reușită. Totodată, ei au mai subliniat faptul că acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că AKTOR s-a confruntat cu pierderi financiare destul de mari, datorită foștilor directori din cadrul companiei.

Sursa citată a mai menționat că în final, s-a reușit o mobilizare uriașă atât a angajaților cât și a subcontractorilor, lucru care face posibilă darea în trafic a celor 24 de kilometri în doar câteva săptămâni.

“Ne bucuram ca suntem foarte aproape de a da in trafic acest tronson al autostrazii Sebes Turda lot 2, in lungime de 24 de km.

Compania Aktor, a suferit pierderi financiare importante, din motive ce au tinut atat de decizii gresite ale fostilor directori din cadrul companiei noastre, cat si din cauza unor factori independenti de noi, cum ar fi intrarea in insolventa a asociatului nostru.

Insa, in ultimul an, cu un efort urias al domnului Presedinte Christos Panagiotopoulos, care impreuna cu actionarii Aktor, a sustinut finalizarea acestui tronson cu o finantare de peste 50 milioane de euro din surse proprii ale Companiei. Pe langa aceasta finantare uriasa, in Romania am reusit sa avem o mobilizare importanta, atat a propriilor nostri angajati, peste 200 la numar doar in acest proiect, cat si cu sprijinul unor subcontractori romani foarte seriosi si astfel ne apropiem de darea in trafic a celor 24 km, in luna Decembrie.

Tinta noastra, luand in considerare si factorul vreme, este ca darea in trafic sa fie facuta chiar de 1 Decembrie, ziua nationala a Romaniei, incercand astfel, prin efortul nostru financiar si prin mobilizarea importanta sa facem un cadou romanilor si traficul in aceasta zona sa nu mai fie o problema!“, au transmsi reprezentanții AKTOR.