În acest clişeu devenit viral în numai câteva ore, şefa guvernului britanic este aşezată la o masă mare decorată cu patru ghivece de flori, privind în jos, pierdută în gândurile sale. Ea îl aştepta de fapt pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu care trebuie să vorbească. 

Ironici, internauţii au făcut rapid legătura cu situaţia politică a Theresei May, contestată de la înfrângerea sa în alegerile legislative din iunie anul trecut, dar şi din cauza riscului de stagnare a negocierilor referitoare la Brexit cu celelalte 27 de state ale UE. 

„Am crezut sincer că era o imagine ilustrativă a singurătăţii absolute. Dar nu. Acesta este primul nostru ministru la Bruxelles astăzi „, a scris pe Twitter Nooruddean. 

„Iată o fotografie a Theresei May cu toţi prietenii ei apropiaţi”, a glumit la rândul său utilizatorul ”Nasmamu”. 

Alţii au profitat de ocazie pentru a ridiculiza pretenţiile guvernului britanic de a dori să semneze cu uşurinţă acorduri comerciale cu restul lumii odată ce ţara va fi părăsit UE. 

„Theresa May înconjurată de toate acordurile comerciale pe care le vom semna în curând după Brexit”, a scris Marcus Johns. 

Ziarul conservator The Daily Telegraph a ironizat la rândul lui fotografia cu o legendă: „Theresa gândindu-se la opţiunile ei”, adică patru … ghivece de flori. 

„Săraca Theresa May”, a rezumat ediţia britanică a Huffington Post, potrivit căruia imaginea este „percepută ca o metaforă brutală a izolării Regatului Unit în timpul negocierilor pentru Brexit”. (Sursa: Agerpres)