Virginia Raggi a candidat din partea Mişcării 5 Stele, creată de umoristul Beppe Grillo şi care a devenit a doua forţă politică a Italiei. Tot Mișcarea 5 stele a câștigat și primăria orașului Torino. În schimb, partidul de stânga al premierului Matteo Renzi s-a impus la Milano şi Bologna. Victoria Virginiei Raggi este considerată o lovitură pentru premierul Matteo Renzi și partidul său, notează BBC News. 

Virginia Raggi era aproape necunoscută până acum câteva luni când a intrat în cursa pentru primăria Romei și a reușit să îl învingă cu două treimi din voturi pe contracandidatul său, Robert  Giachetti. „Voi fi primarul tuturor cetățenilor din Roma. Voi readuce legalitatea și transparența în instituție, după 20 de ani de guvernare proastă. Cu noi începe o nouă eră”, a spus Virginia Raggi. 

Pe noul primar al Romei îl așteaptă un oraș cu datorii de peste 13 miliarde de euro, de două ori mai mult decât bugetul său anual. Cetățenii Romei sunt nemulțumiți de gropile de pe străzi, grămezile de gunoi și lipsa unui transport public eficient, notează BBC News.