În domeniul inteligenței competitive, calitatea și expertiza echipei de investigații sunt esențiale. Lucrând cu profesioniști de top din sectorul de intelligence, rezultatul este garantat. Astfel, informațiile primite schimbă, în bine, strategii, elimină riscuri și amenințări. Într-un termen relativ scurt, companiile încep să simtă din plin beneficiile: scad pierderile, cresc veniturile, competiția devine derutată. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile observate, la clienții din România, de echipa Inteldiligence. Și nici nu avea cum să fie altfel, avantajul competitiv al businessurilor care apelează la inteligența sau informația competitivă fiind documentat în țările dezvoltate de decenii întregi.

În spatele succesului

Un articol publicat în 1995 în revista Competitive Intelligence Review demonstrează legătura dintre performanța companiilor cotate la bursă și existența unei funcții interne sau contractate de inteligență competitivă. Studiul analizează vânzările medii, cota de piață și rentabilitatea și arată că businessurile care folosesc inteligență competitivă și-au depășit cu mult rivalii.

Mai mult, un sondaj efectuat de PriceWaterhouseCoopers în urmă cu peste un deceniu și jumătate certifică același lucru: societățile care acordă o mare valoare informației competitive cresc mai repede decât competitorii. Concluziile, după

intervievarea directorilor executivi de la peste 400 de companii care au înregistrat creșteri rapide, sunt clare: societățile care au acordat o valoare ridicată informațiilor cu privire la concurenți, la operațiuni, la modul de lucru sau la sistemul relațional al acestora au crescut, cu o rată de 20%, mai rapid decât competitorii din aceeași industrie. 

Plecând de la aceste două studii, putem astfel explica una dintre cauzele care fac diferența dintre rapiditatea cu care se dezvoltă companiile americane și britanice în comparație cu cele din restul țărilor lumii. Primele tratează cu prioritate activitatea de culegere și analiză a informațiilor referitoare la mecanismul pieței-țintă, sistemul relațional din spatele proceselor decizionale, povestea detaliată a fiecărui decident din echipa competitorului precum și a personajelor ce au rol de influență legislativă, operațională și socială în piața de interes.

 

Adevărata valoare a informației

Informația nu este totul! Pentru a ajunge la concluzii corecte, aceasta trebuie prelucrată, analizată și pusă în context. Cu alte cuvinte, etapa post-operativă are o importanță covârșitoare. Noi, la Inteldiligence, știm toate aceste lucruri. Suntem o companie româno-americană care stăpânește rigoarea activității de inteligence, având o bogată expertiză în tot ceea ce presupune culegerea și prelucrarea de informații de business. Astfel, clienții noștri beneficiază de protecție informativă precum şi de instrumente informative eficiente, fapt care le permite să intre și să se extindă rapid în piața de interes. Și nu numai multinaționalele au de câștigat. Unii dintre antreprenorii români care au avut acces la serviciile Inteldiligence au reușit să semneze contracte mult mai avantajoase decât sperau. În același timp, litigii ce trenau de câțiva ani și care păreau imposibil de stins au fost închise cu succes prin negocieri care au avut ca bază pachete bogate de informații sau abordări informale. Mai mult, de aici s-a plecat chiar în construcția unor proiecte noi.

În încheiere, dacă vă întrebați cum cuantificăm noi reușita în ceea ce facem, vă pot spune că este extrem de simplu! Mulțumirea noastră cea mai mare este că avem din ce în ce mai mulți clienți fideli, care, astfel, garantează că suntem un contributor vital în succesul afacerii lor.

Foto de la stanga la dreapta: Parte a echipei de conducere a Inteldiligence: Antoniu Dascalu, Director Suport Logistic, Adrian Banarescu, Director Investigatii Financiare, Marius Ghiba, Director General, Elvis Renghea, Director de Operatiuni