Asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba a susținut, într-un mesaj publicat pe Facebook, că purtarea măștii de protecție împotriva transmiterii Covid-19 nu produce hipoxie.

„Nu vă produce nici o hipoxie! O port cel puţin 8 ore/zi, de 5 luni de zile şi încă sinapsele neuronale funcţionează iar dacă mai moare câte un neuron, este din cu totul alte motive. O poartă chirurgii, de-o viaţă, dar nu am cunoscut vreunul care să sufere de hipoxie din această cauză”, a susținut asistenta de la spitalul din Alba Iulia.

„Nu am crezut vreodată că o mască poate fi mărul discordiei unei întregi națiuni. Serios? E doar o bucățică de material care are rolul de a proteja, pe care în primul rând, din respect, grijă și compasiune pentru cei din jurul tău trebuie să o porți atunci când intri în magazin să îți cumperi pâinea sau când stai la rând să îți plătești factura la Electrica.

Dacă o poartă și cel din apropierea ta înseamnă că ieșiți amândoi din acea incintă la fel cum ați intrat, adică, sănătoși. Asta înseamnă că îți pasă! Relaxați-vă! Nu vă produce nici o hipoxie! O port cel puțin 8 ore/zi, de 5 luni de zile și încă sinapsele neuronale funcționează iar dacă mai moare câte un neuron, este din cu totul alte motive. O poartă chirurgii, de-o viață, dar nu am cunoscut vreunul care să sufere de hipoxie din această cauză.

La fel, nu am crezut că „statul bot în bot” este hobby național. Serios? Adică ce poate fi plăcut în a mirosi respirația celui de lângă tine?

Conspirație.. Hmmm. .. Ce să conspire? Cum să ne ia sărăcia???

Da, lumea mai și moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viață? Pentru că așa vrei tu?
Cu cât suntem mai mulți dintre noi conștienți că aceste două măsuri (alături de igiena mâinilor și eticheta de tuse, bineînțeles că pe acestea le cunoșteam deja, din cei 7 ani de acasă), zicala: „Nu mor caii când vor câinii!” este tot mai reală.

Vă propun un exercițiu de imaginație :

Dacă virusul HIV s-ar fi transmis la fel ca virusul SARS COV 2, ați purta nenorocita aia de mască?

Pentru a putea trăi din nou o viață normală, trebuie să punem cu toții osul. Altfel, totul va fi în zadar”, a comentat asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba, pe Facebook.