Conceptul L’echelle Europeenne are la bază ideea de a furniza toate echipamentele necesare (platforme, schele, scări şi echipamente de protecţie) pentru munca la înălţime în deplină siguranţă.
 
Echipamentele L’echelle Europeenne sunt destinate în special lucrărilor de renovare şi reamenajare a apartamentelor şi clădirilor. Serviciile acestei companii se adresează atât persoanelor fizice şi micilor întreprinzători, cât şi marilor firme din domeniul construcţiilor. L’echelle Europeenne şi-a început activitatea cu o singură unitate deschisă în Franţa. Odată cu cererea din ce în ce mai mare de pe piaţa naţională, dar mai ales internaţională, începând cu anul 1992, afacerea se lansează şi în sistem de franciză. În prezent, reţeaua numără 42 de reprezentanţi în Franţa, doi parteneri francizaţi în Belgia, nouă în Spania şi câte unul în Luxemburg şi Portugalia.

Compania intenţionează identificarea de parteneri francizaţi care să aducă echipamentele sale aproape de clienţii aflaţi mai tot timpul, prin natura jobului practicat, la… înălţime. Pentru sfârşitul anului 2007, obiectivul său este de atinge un număr total de 60 de unităţi, răspândite în întreaga lume. Planurile imediate de expansiune teritorială vizează Europa, cu precădere Marea Britanie, Grecia, Germania, România şi alte ţări din Europa de Est.

Din punct de vedere financiar, pentru preluarea şi operarea businessului L’echelle Europeenne la nivel naţional în sistem de franciză, investiţia totală iniţială se ridică la circa 60.000 de euro, din care taxa de intrare în reţea este de 15.000 de euro. La această sumă se mai adaugă şi alte costuri: amenajarea spaţiului, mobilier şi echipamente necesare.

Francizorul oferă asistenţă atât în lansarea unităţii L’echelle Europeenne, cât şi ulterior, integrându-i pe viitorii parteneri francizaţi în echipa de specialişti în cucerirea… înălţimilor.
Pornind de la ideea că siguranţa este una dintre cererile fundamentale în domeniul construcţiilor, L’echelle Europeenne oferă echipamente tehnice de specialitate create să acopere o gamă cât mai diversificată de solicitări ale persoanelor ce lucrează la înălţimi, în condiţii periculoase.