Un fost ministru PSD revine în Guvern. Nicolae Ciucă a semnat decizia. Numire fulger înainte de Anul Nou

Șeful executivului, Nicolae Ciucă, a semnat decizia de numire în funcție a Roxanei Mînzatu. Aceasta este de acum secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Înainte, aceasta a fost Ministrul Fondurilor UE în anul 2019, în timpul guvernării Vioricăi Dăncilă. De asemenea, Roxana Mînzatu a fost deputat social-democrat și vicepreședinte național al PSD.

Premierul a semnat și numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii a lui Cristian Vasilcoiu, un fost jurnalist, dar și fost consilier al Liei Olguța Vasilescu în perioada în care aceasta conducea Ministerul Muncii.

Printre deciziile semnate de prim-ministru se află și cea de numire a dr. Adriana Pistol în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

Aceasta este director al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) și a avut mai multe apariții alături de coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, de șeful DSU, Raed Arafat și, mai nou, alături de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ce numiri a mai făcut premierul Ciucă la Guvern?

De asemenea, șeful Guvernului a mai semnat o decizie de numire în funcția a lui Ionel-Florian Lixandru. Acesta a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației, funcție pe care a mai ocupat-o și în trecut. Ionel-Florian Lixandru a fost propus în 2019 pentru funcția de ministru al Educației de către PSD, dar nu a primit destule voturi din partea colegilor.

Nu în ultimul rând, printre deciziile de numire semnate joi de către prim-ministrul Nicolae Ciucă se află și decizia de numire a lui Marcel-Alexandru Stoica. Potrivit deciziei premierului, acesta va ocupa funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Fostul consilier județean PSD în Buzău, oraș din care provine liderul social-democrat Marcel Ciolacu, a mai fost subsecretar la același minister.