Un nou secretar de stat a fost numit la Ministerul Sănătăţii.

Ciprian Bogdan, de profesie medic, a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban. Ciprian Bogdan a fost director al Spitalului Judeţean din Timişoara.

Decizia a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Cel mai tânăr manager de spital din România

Pe lângă o carieră de consilier local din partea PNL Timiș, Ciprian Bogdan a fost, pe rând, manager al Spitalului CFR, respectiv al Spitalului Județean Timișoara și vicepreședinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naționale de Sănătate.

În 2007, la doar 28 de ani, Ciprian Bogdan devenea cel mai tânăr manager de spital din ţară, când a „preluat frâiele” Spitalului CFR din Timişoara.

În prezent acesta este candidat PNL Timiș pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din decembrie și a declarat recent într-un interviu pentru pressalert.ro că dacă va ajunge deputat, va iniția un proiect de prevenție în Sănătate.

„În cazul în care voi ajunge deputat, am un proiect asumat și în cadrul partidului atunci când mi-am depus candidatura, de lege a prevenției în România. Noi, la ora actuală vedeți cât suntem de vulnerabili în fața unei pandemii și comorbiditățile sunt de fapt hipertensiunea arterială, infarct miocardic, obezitate, diabet. Acestea sunt toate lucruri în care trebuie să facem prevenție și dacă facem prevenție rezultatele pot fi chiar spectaculoase.

Nu îmi arog o idee, ci pur și simplu vrem să urmăm modelul francez în care medicii de familie primesc bonusuri dacă fac activități de prevenție. Îmi doresc o lege a prevenției, care să fie bazată în primul rând pe rezultate și în al doilea rând pe sistemul medicilor de familie care să-și suplimenteze veniturile făcând această prevenție. Proiectul este susținut de colegii mei din Timiș și mă voi bate să fie susținut și la București”, a spus Ciprian Bogdan pentru sursa citată.