Traian Panait este licenţiat al Facultăţii de Transporturi a Institutului Politehnic din Bucureşti. Are o îndelungată experienţă managerială, ocupând de-a lungul timpului mai multe funcţii de conducere în cadrul Ministerul Transporturilor. În perioada 2002 – 2004, Traian Panait a fost secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, pe probleme de transporturi. 

Traian Panait îl înlocuieşte în funcţie pe Dan-Dumitru Baciu, care a transmis Consiliului de Administraţie al companiei o notificare prin care renunţă la mandatul de director general. 

”Demisia este un lucru obişnuit atunci când există un decalaj între nivelul aşteptărilor şi ceea ce poate fi livrat. Mulţumesc domnului ministru Lucian Şova pentru modul elegant şi eficient în care s-a implicat în susţinerea proiectelor importante ale CN Aeroporturi Bucureşti”, a declarat Dan-Dumitru Baciu. 

Cauzele demisiei lui Dan-Dumitru Baciu nu se cunosc, însă, săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat la audierile care au avut loc în comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, că până la sfârşitul anului Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) ar putea avea un nou director general şi un nou Consiliu de Administraţie „mai apte decât cele de astăzi”, după ce au fost demarate procedurile de selecţie conform prevederilor OUG 109 privind guvernanţa corporativă. 

Agerpres