O nouă decizie dinamită a instanței. Curtea de Apel București a decis să respingă cererea de revizuire a sentinței prin care s-a stabilit că toate companiile municipale înființate Primăria Capitalei au fost realizate cu încălcarea legii.

În noiembrie anul trecut instanța stabilize că aceste companii au fost înființate cu încălcarea legii pentru că hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă de 50% plus 1 din voturile consilierilor municipali, în loc să fie luate cu majoritate de două treimi.

Opoziția iese la atac. Cei din USR București acuză că, în ciuda faptului că decizia instanței a rămas definitivă, primarul Gabriela Firea a căutat diverse artificii juridice în speranța că ar putea anula această decizie. ”Gabriela Firea tot speră să găsească o soluție juridică pentru a nu desființa companiile. Pentru că dacă le-ar desființa, ar recunoaște de fapt că a greșit de la bun început. Și dacă a greșit, atunci ar trebui să răspundă pentru cele 600 de milioane de lei cât a costat această eroare. Nu setea de dreptate o macină pe Gabriela Firea, ci teama că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a acoperi această pierdere colosală pe care a produs-o municipalității”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.