Acest ulei este bogat în vitamine şi minerale precum niacina (Vitamina B3 35,500 mg), riboflavina (o vitamină de tip B 1,900 mg), tiamina (vitamina B1 1,450 mg), alte vitamine din complexul B, vitamina A şi vitamine din complexul D, care îl fac extrem de valoros din punct de vedere nutritiv şi sanitar găsindu-i-se aplicaţii atât în alimentaţie cât şi în farmacie şi cosmetică.

Acest ulei (când este obţinut prin presare la rece) ajunge să se vândă cam la 9 USD per uncie (aprox. 30 de mililitri) – desigur, vorbim despre un produs din categoria extra-virgin, obţinut prin presare la rece, cultivat în regim de agricultură organic pe care îl folosim ca etalon în absenţa unor cotaţii „bursiere”.

Dacă stăm să socotim că un pepene are 300-350 de seminţe, care cântăresc cam 1/6 grame, conţinând cam 1/2 grăsimi vegetale (deci ulei), putem ajunge la concluzia că fiecare pepene conţine materie primă cam pentru o uncie (este mai puţin decât o uncie, dar nu foarte mult) de ulei cu valoarea de 9 USD (30 RON).