"A început sesiunea parlamentară. Am adoptat componența Biroului Permanent. Va fi o toamnă cu o activitate bogată legislativă, cu legi importante care vor fi dezbătute și aprobate în Parlament: legea parteneriatului public-privat, legea prevenției, legea prin care se înființează Fondul suveran de dezvoltare și investiții, legile justiției și alte legi la care se lucrează și în cadrul coaliției de guvernare și în cadrul Guvernului. Legea pensiilor este o lege deosebit de importantă, de asemenea", a precizat Liviu Dragnea, la Parlament.

El a spus că alte priorități legislative vor fi discutate la reuniunile PSD din weekend care se vor desfășura la Constanța. "Vom discuta în acest weekend și alte priorități legislative împreună cu colegii din partid și cu colegii de la ALDE și de luni începem programul legislativ", a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a punctat că la aceste reuniuni se va aborda și tema înființării Autorității Naționale pentru Interceptarea Convorbirilor, propusă de Călin Popescu Tăriceanu.

"Vom discuta despre această propunere în weekend, voi discuta cu colegii mei în partid. Nu am automat ceva împotrivă, o să vedem care sunt detaliile. Ideea nu mi se pare greșită. O să discutăm detaliile acestei inițiative legislative pentru că nu este o inițiativă neimportantă și să vedem dacă cei care au inițiat-o au gândit toată arhitectura", a adăugat Dragnea.

Potrivit acestuia, la reuniunile din weekend, Guvernul va prezenta punctul de vedere în privința Pilonul II de pensii, despre accize, impozitul pe dividende și despre alte măsuri guvernamentale. "Așa am convenit, că în acest weekend la întâlnirea între Guvern, CExN și grupurile parlamentare să se discute și acest lucru. (…) Și eu și colegii mei așteptăm cu interes să ne prezinte Guvernul care este părerea lor", a adăugat Dragnea.

http://www.capital.ro/fondul-suveran-de-investitii-o-privatizare-publica-1.html

Agerpres