Totodată, compania s-a angajat să investească în repararea daunelor de mediu existente şi să aducă soluţii tehnice de protejare a mediului.

„În concordanţă cu practicile uzuale internaţionale din industria minieră, vom implica o arie largă de investitori din întreaga lume pentru a finanţa extinderea şi modernizarea minei. Lucrăm împreună cu un grup foarte respectat de bănci de investiţii şi suntem convinşi că viitori noştri parteneri vor reflecta calitatea deosebit de înaltă a proiectului, contribuind astfel la mărirea interesului pentru România şi al altor investitori străini“, a declarat Mike Curtis, partener BayFront.

Prioritatea noului proprietar al Cupru Min este desemnarea unei echipe de management şi operaţiuni. Reprezentanţii companiei au ţinut din nou să precizeze că nu există nicio legătură între BayFront şi Stephen Roman sau Frank Timiş. Posibilele legături au fost stabilite pe baza istoricului unora dintre partenerii băncii, care au lucrat în trecut şi pentru compania de brokeraj a lui Frank Timiş.

Roman Copper Corp. a câştigat în 26 martie licitaţia organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la societatea Cupru Min Abrud, la preţul de 200,772 mil. euro, preţul de pornire fiind de 57,363 mil. euro.

La licitaţia cu strigare au participat trei ofertanţi, OZ Minerals Limited Australia, Dundee Holding BV Olanda şi Roman Copper Corp. Canada. Cu Roman Copper Corp. Canada urmează să se negocieze clauzele contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni.

Strategia de privatizare a societăţii Cupru Min Abrud a fost aprobată prin hotărâre de guvern, iar privatizarea a fost cuprinsă ca angajament în Scrisoarea de Intenţie în cadrul Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre România şi Fondul Monetar Internaţional, având ca termen de realizare finalul lunii aprilie 2012.