Mor va ocupa funcţia de vicepreşedinte şi director financiar al Benevo, alăturându-se lui Ali Ergun Ergen şi lui Black Horsley.

Aviram Mor lucrează în sectorul imobiliar de peste 15 ani, din care ultimii şapte în funcţia de director financiar al Globe Trade Center în România şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est.

„Îl cunosc pe Aviram de mai mult timp datorită parteneriatului pe care l-am avut cu GTC. Datorită pregătirii lucrărilor pentru proiectul Victoria City, achiziţia recentă a Aversa şi a altor planuri de extindere viitoare, acesta este momentul să ne întărim echipa financiară şi managerială“ a declarat Michael Topolinski, preşedintele Benevo.

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski a intrat pe piaţă în 2007 prin achiziţia de locuinţe noi la pachet. Acesta a ajuns la un portofoliul de 900 de apartamente în 14 ansambluri rezidenţiale din Bucureşti şi Braşov. Acum deţine şi administrează 300 de locuinţe destinate închirierii.

Pe lângă investiţiile în sectorul rezidenţial, Topolinski a cumpărat trei foste fabrici din Bucureşti: Textile Dacia din Bucureştii Noi, Vulcan din zona Sebastian şi Aversa din zona Obor. Canadianul a cumpărat terenul de 77.000 mp ce a aparţinut fabricii Vulcan pentru 23 mil. euro. Recent, fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a anunţat că a cumpărat de la firma Benevo Capital, controlată de Topolinski, terenul de la Vulcan, pe care intenţionează să dezvolte un centru comercial în construcţia căruia va investi circa 20 mil. euro.

În ceea ce priveşte terenul de 5,7 ha al fostei fabrici Textile Dacia, acesta a fost achiziţionat de Benevo pentru circa 40 mil. euro şi este destinat tot construcţiei unui centru comercial (Victoria City).

În luna septembrie a acestui an, două companii din grupul Benevo au cumpărat la licitaţie producătorul de pompe Aversa Bucureşti, intrat în faliment de mai bine de şapte ani, pentru suma de 17,3 mil. euro. Activele companiei includ un teren de 10 ha în zona Obor.