Noul Civic este disponibil în trei motorizări: versiunea 1.4 litri i-VTEC benzină, versiunea 1.8 litri i-VTEC benzină şi versiunea 2.2 litri i-DTEC diesel. Toate motorizările sunt echipate cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte, ECO Assist şi Idle Stop. De asemenea, sunt echipate cu sistemul Hill Start Assist. Propulsorul de 1.8 litri poate fi echipat cu o transmisie automată în 5 trepte, creată special pentru acesta.

Pentru a îmbunătăţi consumul de combustibil, motoarele au fost proiectate să reducă pierderile interne prin optimizarea debitului de ulei şi reducerea frecării.

Inovaţiile în domeniul siguranţei includ o structură a habitaclului cu distribuirea optimă a maselor, un panou pentru hayon din răşină şi o nouă bară de protecţie din aluminiu. Civic 2012 devine cel mai sigur model de până acum. Recent a obţinut maxim de stele (5) la testele de coliziune EuroNCAP şi premiul NCAP Advanced pentru tehnologia CMBS.

„Noul Civic este cea mai importantă lansare din acest an. Vânzările Honda Civic vor contribui cu 40% la realizarea obiectivelor de vânzări din 2012. Preţul de listă de pornire, similar cu cel al modelului curent, este de 14.490 EUR fără TVA, pentru echiparea 1.4 Comfort. Noul Civic propune însă o listă mult mai bogată de dotări, începând de la varianta de bază”, declară Florin Niţă, Business Planning Assistant Manager.

Civic este disponibil în cinci culori: White Orchid Pearl, care este şi culoarea oficiala, Milano Red, Crystal Black Pearl, Polished Metal Metallic şi Urban Titanium Metallic.