Jurnalistul a ales un zbor, dis de dimineață, din Atena și a stat 3, 5 ore în avion, fără să vadă vreunul dintre membrii echipajului. Nici stewardesele nu au îndraznit să intre în contact cu jurnalistul englez. Acest lucru nu se întâmpla până la instalarea pandemiei în lume. În avion, Robertson a purtat o mască de protecție. Filmul realizat de Robertson poate fi vazut, integral, aici.

La Bruxelles

Ajuns la Bruxelles, Nic a observant că în toate locurile pe unde puteau trece pasagerii din avioane se găseau prospecte sfaturi privindcum să te aperi de SARS CoV2. De asemenea, ziaristul a mai observant că, în timp ce distanța socială este, atât la Atena, cât și la Londra, de doi metri, în Bruxelles aceasta este de 1, 5 metri. Următorul pas a fost să se îndrepte, după câteva ore de așteptare, spre locul de îmbarcare în trenul EUROSTAR.

Spre Londra

În EUROSTAR, aceeași pustietate, întregul vagon este gol, deși în tren mai erau pasageri. Și aici, Robertson a avut mască de protecție.  Desigur, raritatea pasagerilor din tren nu a rămas nici ea neobservată, mai ales că acest lucru era imposibil în condițiile de dinainte de COVID – 19. Odată ajuns în Londra, ziaristul trage o concluzie care ne cam zbârlește părul. ”Iată, acesta este noua normalitate”, spune Robertson. Călătoria ziaristului a durat 14 ore.