“Spark este un liceu hybrid, primul de acest tip din România. Proiectul din cadrul Transylvania College a fost pornit în pandemie și lansat în data de 16 octombrie și numără deja primii elevi care provin atât din străinătate, căt și din România.”, a declarat Ruxandra Mercea, CEO Transylvania College în cadrul Evz Play.

Acest proiect este despre elevi, dorințele lor și maximizarea potențialului acestora. Spark School are la bază curriculum-ul Chambridge. Această nouă metodă de educație are ca scop dezvoltarea competențelor esențiale de care elevii vor avea nevoie pe viitor, indiferent de cariera pe care și-o vor alege. Unul dintre principalele avantaje din cadrul Spark School este aceea că tinerii pot să își personalizeze parcursul educațional, alegând materiile pe care le studiază și pot învăța în ritmul propriu.

“Hybrid înseamnă că am dărâmat o mulțime de bariere, începând cu barierele fizice. Elevii nu sunt constrânși să meargă la o școală fizică, aceștia pot să participe la ore în cadrul unor hub-uri locale de învățare alături de alți tineri din mediul de business și antreprenori. Unul dintre principalele avantaje pe care elevii le au în conceptul de liceu hybrid este faptul că pot învăța în ritmul propriu. Spre ecemplu aceștia pot lucra timp de șase luni dintr-un an, iar în celelalte șase luni rămase pot învăța materiile pe care le aleg după bunul plac.”, a mai spus Ruxandra Mercea, CEO Transylvania College.

Modelul de după care se ghidează liceul Spark oferă elevilor posibilitatea de a-și personaliza educația și de a pune accent atât pe pregătirea academică, cât și pe dezvoltarea personală.

“O latură interesantă pe care am adoptat-o în Spark International este îmbinarea celor mai buni oameni din două domenii diferite, primul fiind învățământul și al doilea, zona de business. Aici elevii au parte de îndrumarea celor mai buni profesori, atât din țară cât și apreciați la nivel internațional, dar și de un mentor care are un background în zona de business.” a declarat CEO-ul Transilvania College.

Ruxandra Mercea a mai spus în cadrul emisiunii Evz Play faptul că “Liceul Spark a fost creat după două principii. Primul ar fi investirea în potențialul tinerilor prin metode care îi ajută să crească din punct de vedere educațional, evitând pierderea a patru ani într-un sistem de învățământ care nu este axat pe dorințele și aptitudinile lor, iar cel de-al doilea principiu este crearea unui învățământ privat accesibil pentru marea majoritate, deoarece în ziua de astăzi, după cum știm cu toții, învățământul privat este extrem de scump, lucru ce nu mi se pare corect.”