La doar câteva săptămâni de la prezentarea mondială care a avut loc la Paris Motor Show, și la opt ani de la lansarea primei maşini „by Renault”, Dacia prezintă și în România primele modele produse la Mioveni care fac parte din noua gamă.
În afara modificărilor vizibile de design, noile Dacia vor putea fi echipate cu două propulsoare alimentate cu benzină: 1.2 – 16V care dezvoltă 75 CP şi, în premieră, cu noul TCe 90 al Alianţei Renault Nissan. Acest motor va fi produs exclusiv în România şi va echipa multe dintre viitoarele modele Dacia şi Renault. Clienţii care preferă motoarele diesel au la dispoziţie variantele de 75 CP şi 90 CP ale deja cunoscutului şi fiabilului 1.5 dCi.
În dotarea noilor modele Dacia vor intra, de asemenea, sistemele MediaNav (existent deja pe modelele Lodgy şi Dokker), limitator de viteză, ABS, faruri de zi şi asistenţă la frânarea de urgenţă. În premieră, modelele Dacia au încă din echiparea de bază patru airbaguri şi ESP.
Deși listele de preț aferente pieței naționale nu au fost făcute încă publice, conform lui Carlos Tavares, vicepreşedinte Renault, hatchback-ul Sandero va costa, în varianta cea mai ascetă, 6.990 de euro, iar Sandero Stepway va avea un preţ de 10.800 de euro. Asta în Franța. În România este de așteptat ca gama de prețuri să fie foarte apropiată de cea existentă.
Citește și: Stephen Norman, Renault: Dacia va ocupa locul trei între prioritățile noastre din 2013