Importanța tot mai mare a smartphone-ului ca dispozitiv de calcul pentru fiecare activitate digitală are un efect profund oriunde te uiți, dar este doar una dintre cele mai mari poveşti printre multe evoluții interesante din lumea plăților:

1. Apple Pay a fost prima aplicaţie de acest fel, dar acum portofele mobile sunt peste tot unde te uiți – Android Pay, Google Pay, Chase Pay și chiar Walmart Pay transformă smartphone-urile într-o alternativă reală la cărțile de credit. Și potențialul portofelelor mobile de a eventualele fraude ar putea ajuta întreprinderile mici.

2. În timp ce consumatorii se orientează spre cumpărăturile online, creatorii de interfeţe pot acționa ca un procesor pentru afaceri online care cunosc o creștere explozivă. Braintree, o subsidiară a PayPal, a crescut cu 111% comparativ cu anul anterior, raportat la numărul de carduri în T4 din 2015, în timp ce Stripe și Klarna sunte evaluate acum la mai multe miliarde de dolari.

3. Start-up-uri Mobil Point-Of-Sale – mPOS, cum ar fi Square și ShopKeep au făcut pionierat pe o întreagă nişă a plăţilor – acceptând plăți prin intermediul tabletelor și smartphone-uri. Cuplarea capacitățile lor de tranzacții cu noile aplicații ar putea revoluţiona management-ul, marketing-ul loialitatea şi chiar salarizarea inventarului micilor afaceri.

4. Plățile mobile de tip Peer-to-Peer din SUA sunt prognozate să crească de la 5,6 miliarde de dolari în 2014, la aproape 175 de miliarde de dolari până în 2019 în condiţiile în care consumatorii vor sari peste etapele de a scrie un cec sau de a merge la un bancomat. Dar, producători de smartphone-uri, cum ar fi Apple ar putea neutraliza un jucător dominant din 2016 (Venmo), în cazul în care fac un pas serios în vederea acaparării de spațiu.

Citeşte articolul original în Business Insider