Reţeaua de socializare cumpără circa 650 din cele 925 de brevete şi aplicaţii patentate pe care le-a cumpărat Microsoft, potrivit unui anunţ al celor două companii.
Facebook va mai prelua şi o licenţă de utilizare a celorlalte brevete pe care Microsoft le are de la AOL. În acelaşi timp, Microsoft Corp. va cumpăra o licenţă de utilizare a brevetelor pe care Facebook le cumpără. Această parte a angajamentului a fost încheiată pentru ca cele două companii să evite procesele juridice care ar putea apărea de pe urma folosirii brevetelor AOL. Companiile nu au anunţat ce acoperă aceste brevete.
Consilierul general al Facebook, Ted Ullyot, a numit această mişcare drept „un pas semnificativ în procesul de construire a unui portofoliu de proprietate intelectuală menit să protejeze interesele Facebook pe termen lung“.

Brevetele au devenit un bun de valoare pentru companiile din industria tehnologiei în ultimii ani şi companiile le folosesc adesea în procese juridice împotriva concurenţilor.
Spre exemplu, Facebook, a cărui listare la bursă este aşteptată pentru luna mai, este angrenat într-un proces juridic cu Yahoo. Yahoo a dat în judecată Facebook pe motiv că reţeaua de socializare încalcă zece din brevetele sale cu privire la publicitate, controlul confidenţialităţii şi reţelele de socializare. Facebook a răspuns prin chemarea în justiţie a Yahoo tot pentru încălcarea a zece brevete proprii.
Brevetele de la AOL se adaugă portofoliului în epansiune al Facebook. Compania a achiziţionat recent 750 de brevete de la IBM Corp. care acoperă tehnologii ce ţin de software şi reţele. La sfârşitul anului trecut, Facebook avea doar 56 de brevete în SUA, un număr relativ mic comparativ cu alte companii mari din industrie.

SURSA: Huffington Post