Haji Ibrahim Nehramli, preşedintele Avesta Group of Companies, spune că noua clădire va avea o înălţime de 1.050 metri şi va fi structurată pe 189 de etaje.
Clădirea Azerbaijan Tower va fi cu 200 de metri mai înaltă decât actualul record în materie de imobile înalte deţinut de Burj Khalifa, şi cu 50 de metri mai mare decât Kingdom Tower ce urmează a fi construită în Jeddah, Arabia Saudită.
Conducerea Avesta avea iniţial în plan construirea unui turn de 560 de metri, dar şi-a revizuit intenţiile. Reprezentanţii companiei spun că au început deja discuţiile cu antreprenorii care  au construit Burj Khalifa.
Khazar Islands sunt o dezvoltare de insule artificiale ce urmează a fi construite în Marea Caspică, la sud-vest de Baku.
Avesta Group a mai anunţat că prima fază a proiectului insulelor va include facilităţi rezidenţiale şi sociale şi restaurante şi va fi finalizată în 2016.
Turnul va fi construit ca parte din a doua fază. Construcţia se estimează că va începe în 2016 şi se va încheia în 2018-1019.

SURSA: News.az