Incendiul s-a declanşat în jurul orei locale 06:30 (02:30 GMT) pe un şantier situat în apropiere de Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire turn din lume (828 m), şi de hotelul The Address Downtown, care a fost afectat de un puternic incendiu în urmă cu 15 luni. Nu există informaţii despre eventuale victime pentru moment.

Străzile din zonă au fost închise pentru circulaţie, în timp ce un fum gros negru învăluise acest sector al oraşului-stat.

Biroul guvernului din Dubai a indicat într-un comunicat că pompieri şi ambulanţe au fost trimise la locul incendiului „şi nu există nicio victimă pentru moment”, precizând că şantierul aparţine gigantului imobiliar Emaar. Complexul în construcţie include trei turnuri de 60 de etaje fiecare şi urmează să fie dat în exploatare în aprilie 2018.

Dubai a cunoscut în ultimii ani mai multe incendii masive, care au fost însă stinse rapid şi care s-au soldat doar cu răniţi, aşa cum a fost cazul celui de la The Address Downtown, când au fost rănite 16 persoane. Agerpres