Nordsee, cel mai mare lanţ de restaurante din Europa specializat în comercializarea de preparate din peşte şi fructe de mare, va deschide până la şfârşitul acestui an primul său restaurant stradal în Bucureşti, în urma unei investiţii de 600.000 de euro.

Locaţia operată de către Darcom Sea Food, deţinătoarea masterfrancizei Nordsee, va ocupa o suprafaţă de 300 mp la parterul clădirii de birouri America House din Piaţa Victoriei.

„Este primul restaurant stradal Nordsee din Bucureşti şi al patrulea dupa cele din centrele comerciale Baneasa Shopping City şi AFI Cotroceni Park. Pentru restaurantul din America House, valoarea investiţiei se ridică la circa 600.000 de euro,” a declarat Cristian Farmache, actionar al companiei Darcom Sea Food.

Serviciile de consultanţă imobiliară au fost oferite de compania CB Richard Ellis | Eurisko.

„În această perioadă se diferenţiază comercianţii puternici, care au o reţea echilibrată, o expunere corectă şi produse adaptate puterii de cumpărare a clienţilor din aria de cuprindere. Pe segmentul retail stradal, încă din lunile mai, iunie se înregistrează o revigorare a activităţii, în special din partea restaurantelor şi cafenelelor,” a declarat Mihaela Mihalache, Senior Broker Retail Department CB Richard Ellis | Eurisko.

Nordsee deţine peste 400 de restaurante în Germania, Austria, Elveţia, Cehia, Ungaria, Bulgaria şi Turcia. Toate restaurantele din Germania şi Austria sunt operate de proprietar, în timp ce în celelalte ţări sunt operate în sistem de franciză.