Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a scazut preturile terminalelor ce le produce cu pana la 10%, punand intr-o situatie dificila rivalii care au inregistrat deja scaderi ale profiturilor.

Marii producatori de telefoane mobile se afla intr-o adevarata lupta in ceea ce priveste cota de piata, pe masura ce cererea de terminale mobile incepe sa scada, in mod special pe piata din SUA, o piata extreme de dificila.

In ciuda acestei probleme, Nokia si-a crescut cota de piata in ultimul trimestru de la 40 la 41% si asta datorita telefoanelor mai ieftine si a cererii ridicate de pe pietele emergente.

Producatorul finlandez a scazut astfel preturile telefoanelor musicale si a celor de nivel mediu, un segment foarte competitiv. Mai mult, Nokia se pregateste sa aplice o serie de reduceri si terminalelor high-end, cu ar fi N81, rivalul direct al lui Apple iPhone 3G. Reducerile de preturi vor face loc pe piata seriei SuperNova care vor fi un adevarat periocol pentru seria Walkman de la Sony Ericsson.

“Nokia a adoptat o tactica a preturilor foarte bine pusa la punct, localizand segmentele de piata unde este nevoie de o schimbare si punandu-si in situatii dificile competitorii” a declarat Ben Wood, director de cercetare al CCS Insight.

Sursa: Reuters