“Ovi Store se află pe o traiectorie de creştere puternică, generată de noi aplicaţii şi jocuri dezvoltate de parteneri, al căror număr este în creştere şi de cei peste 250.000 de noi consumatori care se înregistrează pe Ovi în fiecare zi,” a declarat Tero Ojanperä, Vicepreşedinte Executiv, Services, Nokia.  “Numărul de descărcări zilnice a crescut de la aproximativ 2 milioane la 3 milioane din septembrie. Estimăm că ne vom continua progresul, având în vedere că am început recent livrările pentru noile smartphone-uri Symbian.”  

Compania a înregistrat, de asemenea, o creştere puternică a numărului de dezvoltatori care creează aplicaţii pentru terminale Nokia, respectiv peste 400.000 de dezvoltatori în ultimele 12 luni, 92 dintre aceştia depăşind pragul de un million de descărcări pentru aplicaţiile lor.

Nokia Qt Software Development Toolkit (SDK) şi Qt SDK combinate au fost descărcate de 1,5 milioane de ori, dezvoltatorii descoperind că această abordare poate spori viteza şi eficienţa în crearea de aplicaţii pentru terminale mobile.

Luna trecută, Nokia a anunţat o strategie de unificare a dezvoltării de aplicaţii în jurul platformei Qt pentru simplificarea creării de aplicaţii destinate terminalelor ce rulează Symbian şi produse ce vor fi bazate pe noul sistem de operare MeeGo.
Cele mai descărcate aplicaţii
De la începerea livrărilor noilor smartphone-uri Nokia Symbian, respectiv din 30 septembrie, când Nokia N8 a fost lansat pe piaţă, cele mai descărcate trei aplicaţii la nivel global sunt:
Q Torch, o aplicaţie utilitară care transformă terminalul într-o lanternă, creată de CellApp Technology din India (fiind si una dintre cele mai descărcate trei aplicaţii în  Europa şi India).
Angry Birds, un joc foarte popular, creat de Rovio Mobile din Finlanda (de asemenea, în top 3 în America de Nord, Regiunea SE Asia/Pacific şi Europa).
Need for Speed Shift HD, un joc ce oferă experienţa intensă a curselor de înaltă performanţă, creat de EA Mobile din SUA (în top 3 şi în America Centrală şi de Sud şi în regiunea SE Asia/Pacific).
SURSA: Nokia