Mai mulţi utilizatori care şi-au cumpărat un terminal Nokia N8 s-au plâns că telefonul s-a închis brusc şi nu a mai putut fi repornit.  Vicepreşedintele Nokia, Niklas Savander, a confirmat că există o problemă cu Nokia N8.
“Am fost informaţi că un număr limitat de terminale Nokia se închid şi nu mai pot fi deschise. Este vorba despre un număr foarte redus de telefoane. Am identificat sursa problemei, iar telefoanele afectate vor fi reparate, aceasta problemă fiind acoperită de certificatul de garanţie al telefonului”, a spus Savander.
Telefonul inteligent Nokia N8 este bazat pe Symbian 3, cea mai nouă ediţie a celui mai utilizat software pentru smartphone-uri din lume, are un ecran de 3,5 inch, cameră foto de 12 MP şi o memorie internă de 16 GB.
Nokia N8 ar fi trebuit să fie lansat în luna iunie, apoi în septembrie, însă de fiecare dată finlandezii au amânat lansarea. Telefonul a fost pus în vânzare la sfârşitul lunii trecute.
Preţul unui model este de 370 de euro, fără taxele şi subvenţiile aplicabile.
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/z2f4MnLKiT4?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/z2f4MnLKiT4?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/pQ-5WAcj6o0?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/pQ-5WAcj6o0?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>